E-handel från Åland

Med en examen från Hyper Islands utbildning E-commerce Manager samt erfarenhet av att ha startat upp och drivit ett flertal e-butiker så har jag lärt mig mycket inom e-handel. E-handel som bedrivs från Åland kommer med vissa unika möjligheter, men ställer även lite högre krav på vältrimmade processer kring betalning, distribution etc.

Go Optimal har utvecklat och driver e-handel i form av AudioHead. AudioHead är utvecklad WordPress och Woocommerce och använder Klarna Checkout som betalningslösning. Ett flertal av produkterna kostar under 22 € och kan därmed, på grund av Ålands särställning, säljas momsfritt. Vi har tagit fram processer för att lösa detta smidigt. Go Optimal har även utvecklat och driver ClearVi, som säljer graviditetstester mot Sverige.

audiohead

Go Optimal är även delägare i Lehtitukku som säljer tidningsprenumerationer på nätet. Där ansvarar vi främst för marknadsföringen som sker uteslutande via digitala medier. Förutom detta driver

Vi hjälper gärna till med alla frågor kring e-handel, vare sig det rör teknik, inköp, momsregler, betalningar, marknadsföring eller distribution. Hör av dig!